Vaření.czReceptyKuře ála kachna s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem

Kuře ála kachna s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem

Recept na chutné kuře podávané s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem.


4.533x
120 min
1×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, poté přidáme červené zelí bez nálevu, podlijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit a hlídáme, mícháme, hlídáme, mícháme. Hlavně se nám zelí nesmí připálit a musí se pěkně vyvařit voda. Asi po 15 minutách varu přidáme podle chuti cukr moučka. Kuře omyjeme a okořeníme. Cibuli nakrájíme a vyložíme s ní pekáč, na cibuli položíme nasolené kuře z obou stran, zasypeme kořením na kuřata, kmínem, pepřem, chilli kořením podle chuti a na kuře položíme kousek másla a pekáč zakryjeme. Kuře dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Hlídáme a průběžně podléváme. Pečeme asi hodinu a posledních 20 - 30 minut pečeme bez víka pro křupavou kůžičku. Sem tam můžeme u přelít maso výpekem. Kuře ála kachna podáváme s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem. Bramborový knedlík je otázkou chuti. Já osobně připravuji ze směsi. Vy si klidně udělejte doma. Na tohle nemám talent a lidi, co to umí, obdivuji.
user-icon

autor Della

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře ála kachna s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena