Kung-pao originál

Správné čínské kung-pao z jakéhokoliv masa obsahuje pouze uvedené ingredience a nepřidávají se do něj papriky ani jiná zelenina.


3.537x
30 min
2×

Ingredience

1-3 lžičkysolamyl
1 ksbílek
150 garašídy
1-3 lžičkyolivový olej
200 gkuřecí prsa
1 lžícerýžové víno
1 špetkajamajský pepř
1 lžičkasušený slepičí vývar

podle chuti

sušené chilli papričky

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka (či například vepřovou kýtu) nakrájíme na malé kostičky. Přidáme vaječný bílek a přibližně lžičku solamylu, promícháme. Solamylu dáme tolik, aby konzistence byla správně hustá. Pak přidáme sušené chili papričky podle chuti. Na rozpálenou pánev nalijeme kapku olivového oleje a masovou směs. Během smažení přidáme sůl, pepř, sušený slepičí vývar a podléváme rýžovým vínem. Smažíme za neustálého míchání 5 - 10 minut. Na druhé menší pánvičce si na olivovém oleji osmahneme arašídy, nejdéle do 5 minut. Poté obojí smícháme. Kung-pao originál podáváme s bílou rýží.
user-icon

autor Brouk

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kung-pao originál

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena