Snadný recept na jemně pikantní hranolky z krůtího masa. Pokrm podáváme jako chuťovku s oblíbenými omáčkami při nejrůznějších příležitostech.
600 g | krůtí prsa |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
mletý černý pepř | |
1-2 lžičky | sušený česnek |
1 lžička | červená kari pasta |
na obalení | |
2 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
1.5 hrnku | strouhanka |
1 lžíce | smetana |
hladká mouka | |
1 lžíce | kukuřičný škrob |
omáčka | |
150 ml | majonéza |
150 ml | zakysaná smetana |
2 lžíce | bílý jogurt |
1 hrst | nať jarní cibulky |
1 lžíce | chilli omáčka Sriracha |
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na hranoly asi 1,5 - 2 cm silné a 7 - 8 cm dlouhé. Nakrájené kousky masa promícháme se solí, mletým černým pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a červenou kari pastou a necháme v chladu odležet. Mezitím si připravíme suroviny na trojobal. Na másle opražíme strouhanou housku dozlatova, poté ji rozprostřeme na pečící papír a necháme vychladnout. Vychladlou osmaženou strouhanku nasypeme do mísy a promícháme se lžící kukuřičného škrobu. Hladkou mouku ochutíme solí a sušeným mletým česnekem a promícháme. Syrová vejce rozšleháme se lžící smetany dohladka a lehce osolíme. Odležené krůtí hranolky obalíme v ochucené hladké mouce, rozšlehaných vejcích a připravené strouhance a smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje při střední teplotě dozlatova. Osmažené krůtí stripsy necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat. Příprava omáčky. Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, chilli omáčkou Sriracha a jemně nasekanou natí jarní cibulky. Omáčku ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu odležet. Jemně pikantní krůtí stripsy rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými hranolky, zeleninovými saláty a oblíbenými dresinky.
(doba přípravy 45 min)
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena