Krůtí roláda se žampiony

Žampiony se slaninou zabalené do krůtích prsíček. Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou.


4.98x
45 min

Postup přípravy

Krůtí maso opatrně rozkrojíme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a necháme "stát" asi 10 minut. Potom plát poklademe plátky anglické slaniny a tenkými plátky očištěných žampionů. Plát svineme a pevně převážeme nití.

Na rozpáleném oleji roládu opečeme ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáče, podlijeme vývarem a poklademe plátky másla. V předehřáté troubě pečeme asi 25 - 30 minut na 160 °C.

Měkkou roládu vyndáme, rozmotáme a udržujeme teplou. Výpek na ohni zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme, podle chuti přisolíme a můžeme přecedit.

Roládu nakrájíme na plátky, rozložíme na velkou servírovací mísu a podáváme obložené listy salátu i nakrájenou a lehce prosolenou zeleninou a přelité omáčkou.

Nejvhodnější přílohou ke krůtí roládě se žampiony jsou brambory vařené nebo pečené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí roláda se žampiony

Zpět na recept