Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Krůtí prsa a žampiony jsou vhodnou kombinací. Vyzkoušejte je doplněné špenátovými listy. Recept je celkem snadný na přípravu.


4.620x
45 min

Postup přípravy

Krůtí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky masa posypeme provensálskými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet.

Nakrájíme si nadrobno slaninu a na silnější plátky žampiony, které předem omyjeme. Opláchneme si listy špenátu a necháme je okapat.

Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme olivový olej. Po rozehřátí vložíme připravená krůtí prsa. Opečeme z jedné strany, po zatáhnutí maso otočíme. necháme opékat doměkka. Lze přikrýt poklicí.

Zároveň si uvaříme těstoviny podle návodu. Vhodné jsou například farfalle - mašličky z tvrdé pšenice.

Měkké maso přendáme do vyhřáté misky a překryjeme alobalem.

Do výpeku přisypeme nakrájenou anglickou slaninu. Krátce ji orestujeme, přisypeme žampiony. Promícháme a opět krátce orestujeme. Přidáme trochu smetany na vaření, promícháme a vsypeme špenátové listy. Prohřejeme.

Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy servírujeme spolu s těstovinami a podlité lžící smetanové omáčky.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Zpět na recept