Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Krůtí prsa a žampiony jsou vhodnou kombinací. Vyzkoušejte je doplněné špenátovými listy. Recept je celkem snadný na přípravu.


4.620x
45 min

Ingredience

300 gžampiony
2-3 lžíceolivový olej
250 ganglická slanina
0.8 kgkrůtí prsa
350 gšpenátové listy
0.5 dlsmetana na vaření
2 lžíceprovesálské bylinky

podle chuti

sůl

příloha

4 porcetěstoviny

Postup přípravy

Krůtí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky masa posypeme provensálskými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet.

Nakrájíme si nadrobno slaninu a na silnější plátky žampiony, které předem omyjeme. Opláchneme si listy špenátu a necháme je okapat.

Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme olivový olej. Po rozehřátí vložíme připravená krůtí prsa. Opečeme z jedné strany, po zatáhnutí maso otočíme. necháme opékat doměkka. Lze přikrýt poklicí.

Zároveň si uvaříme těstoviny podle návodu. Vhodné jsou například farfalle - mašličky z tvrdé pšenice.

Měkké maso přendáme do vyhřáté misky a překryjeme alobalem.

Do výpeku přisypeme nakrájenou anglickou slaninu. Krátce ji orestujeme, přisypeme žampiony. Promícháme a opět krátce orestujeme. Přidáme trochu smetany na vaření, promícháme a vsypeme špenátové listy. Prohřejeme.

Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy servírujeme spolu s těstovinami a podlité lžící smetanové omáčky.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena