Vaření.czReceptyKrůtí játra se špenátem a rýží

Krůtí játra se špenátem a rýží

Neobvyklá kombinace, která se u nás doma setkala s velkým úspěchem.


4.04x
30 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
100 gšpenát listový
600 gkrůtí játra
50 gčerné houby (jidášovo ucho)

zálivka

špetkacukr
0.5 lžičkyglutasol
3 lžícesojová omáčka
3 lžícerýžové nebo dezertní víno
0.25 hrnkuhovězí vývar nebo magi

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Opraná a očištěná játra dáme do malého pekáčku s malým množstvím oleje. Přidáme kuličky mraženého listového špenátu, tenké plátky česneku a nakrájené máčené černé houby. Směs zalijeme připraveným zálivem a pomalu v troubě pečeme dokud játra nezměknou a šťáva se nezahustí. Teplota pečení je 180°C nebo v závislosti na typu trouby. Pečeme cca 20 min. a občas játra promícháme a obrátíme. Krůtí játra se špenátem podáváme s vařenou rýží.
user-icon

autor Java62


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí játra se špenátem a rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena