Máte rádi jednoduché a přitom vynikající polévky? Vyzkoušejte jarní květákovou polévku zahuštěnou krupicí a vajíčkem.
Hodnocení
3.2
/ 5 (130x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
1 ks
vejce
2 l
voda
květák
1 kostka
bujón zeleninový
3-4 lžíce
mražená zeleninová směs
3 lžíce
jemná krupice
směs koření do polévek
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Dáme si vařit vodu spolu s mraženou zeleninou a kousky květáku.
Po 5 minutách přidáme ve sklenici vody rozmíchanou jemnou krupici, dále kostku zeleninového bujónu a povaříme.
Přisolíme a ochutíme směsí koření do polévek.
Nakonec v krupicové polévce rozmícháme vajíčko. Krupicovou polévku s květákem podáváme teplou.