Krupičná kaše jako ze školní jídelny

Kaše stejně dobrá jako ze školní jídelny díky vybraným surovinám. Mixování na závěr zajistí opravdovou jemnost kašičky.


2.813x
10 min

Ingredience

2 gsůl
1 plátekmáslo
1 lžičkacukr krystal
2 lžícemletý cukr
0.5 lplnotučné mléko
3 lžícedětská krupička
1 lžíceholandské kakao

Postup přípravy

Do 1/2 l mléka vsypeme 3 lžíce (45 g) krupičky, 1 - 2 lžičky cukru krystal, 1/4 lžičky soli (2 g) a promícháme. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 2 minuty.

V případě zdravější varianty můžeme cukr nahradit půlkou zralého ovoce (meruňka, strouhané oloupané jablko či hruška), které však přidáme až do uvařené kaše. Na závěr kaši promixujeme asi 1/2 minuty ponorným mixérem.

Krupičnou kaši jako ze školní jídelny podáváme s plátkem másla a posypané cukrem smíchaným s kakaem v poměru 2:1.
user-icon

autor Eva J


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupičná kaše jako ze školní jídelny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.