Křupavé vepřové plátečky s tzatziki

Hlavní chod trochu jinak. Recept na vepřové plátečky, které nejlépe přes noc necháme marinovat. Tzatziki jsem si trošku pozměnila.


4.765x
35 min

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na menší tenké plátečky a vložíme je do hlubší mísy.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibulová kolečka přidáme k masu a promícháme. Do mísy s masem přidáme olivový olej, papriku, čerstvě mletý pepř, oregano, sůl a drcený česnek. Vše dobře promícháme, přikryjeme folií a necháme na celou noc v lednici.

Připravíme si studenou omáčku tzatziki. Česnek prolisujeme. Okurku oloupeme a snažíme se vybrat semínka. Okurku nastrouháme, případně nakrájíme na malé kostičky. Jogurt v misce promícháme s česnekem a okurkou, dochutíme pepřem a solí. Do směsi na tzatziki přidáme nakrájený nebo nastrouhaný balkánský sýr, oregano a natrhané lístky bazalky. Promícháme a dáme vychladit.

Vepřové plátečky budeme restovat na pánvi, a to pěkně dokřupava ze všech stran.

Křupavé vepřové plátečky podáváme jako hlavní chod s připravenou čerstvou zeleninou a omáčkou tzatziki. Pokud máme větší hlad, přidáme ještě bramborovou přílohu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé vepřové plátečky s tzatziki

Zpět na recept