Vaření.czReceptyKřupavé karbanátky z krup

Křupavé karbanátky z krup

Na těchto karbanátkách si pochutnají nejen příznivci zdravé výživy.


3.913x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
100 gkedlubna
100 gmražený hrášek
300 dkgvelké kroupy
100 gmražená kukuřice
lněné semínko
1 svazečeksekané bylinky (petrželka, pažitka, libeček)

podle chuti

sůl
mletý pepř
kari koření
koření mahá

podle potřeby

strouhanka
olej na vymazání

Postup přípravy

Kroupy uvaříme. Poté je dáme do mísy a přidáme vajíčka, oloupaný a prolisovaný česnek, nastrouhanou kedlubnu, mražený hrášek a kukuřici. Podle potřeby doplníme hmotu strouhankou, přidáme sůl a koření, které můžeme zvolit podle své fantazie. Nejlépe se hodí čerstvě nasekané bylinky. Plech potřeme olejem, rukou tvarujeme menší karbanátky, ne příliš vysoké, posypeme je sezamovými semínky. Dáme péct na 180 °C po dobu asi 20-ti minut, konce musí být krásně zlatavé. Křupavé karbanátky z krup podáváme se zeleninovým salátem či jinou oblohou, chutnají dobře i studené třeba ke svačince.
user-icon

autor Šárka S.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé karbanátky z krup

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena