Křupavé hranolky z trouby

Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji.


3.396x
25 min
2×

Ingredience

1 balíčekbramborové hranolky

podle potřeby

1 lžíceolej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Pečící plech vyložíme papírem na pečení. Rozprostřeme na něj požadované množství hranolek a necháme na stole. Teprve nyní si zapneme troubu na teplotu, jaká je uvedená na sáčku. Když se trouba rozehřeje, vložíme do ní hranolky. Po deseti minutách plech vyndáme. Zastříkneme olejem (asi 1 lžíce) a promícháme. Hranolky vrátíme zpátky do trouby a dopečeme. Asi za 10 - 15 minut jsou zlatavé a křupavé. Osolíme, promícháme a necháme si chutnat. Po prvním zapečení se totiž odpaří namražená voda a hranolky nejsou zvlhlé. Smícháním s olejem se vytvoří zlatavá krustička. Uvnitř jsou měkké a navrchu křupavé. Ušetříme olej, jsou zdravější a ani neumažeme nádobí. Papír stačí vyhodit. Nemusíme si ani kupovat drahý hrnec na smažení hranolek s použitím oleje. Křupavé hranolky z trouby podáváme jako přílohu například k různě připraveným masům nebo smaženým sýrům.
user-icon

autor Conny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křupavé hranolky z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena