Bezmasité jídlo ze středoslovenska.
200 g | olej |
sůl | |
1 ks | vejce |
50 g | máslo |
150 g | strouhanka |
100 g | cibule |
bazalka | |
200 g | špenát mražený |
mletý černý pepř | |
150 g | smetana na vaření |
400 g | ječmenné kroupy |
Kroupy připravíme podle návodu, vaříme 2 - 3 hodiny ( předem !) ve vodě. Špenát necháme rozmrazit. Kroupy necháme vychladit.
Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle.
Přidáme špenát a smíchame ho s cibulí, kroupami, smetanou, vejcem a kořením. Podle chuti směs osolíme. Po vychlazení formujeme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v oleji dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo zeleninové saláty.
autor tono2
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena