200 g | olej | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
150 g | strouhanka | |
100 g | cibule | |
bazalka | ||
200 g | špenát mražený | |
mletý černý pepř | ||
150 g | smetana na vaření | |
400 g | ječmenné kroupy |
Kroupy připravíme podle návodu, vaříme 2 - 3 hodiny ( předem !) ve vodě. Špenát necháme rozmrazit. Kroupy necháme vychladit.
Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle.
Přidáme špenát a smíchame ho s cibulí, kroupami, smetanou, vejcem a kořením. Podle chuti směs osolíme. Po vychlazení formujeme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v oleji dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo zeleninové saláty.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena