Kroupová polévka s cizrnou

Recept na chutnou polévku plnou rostlinných bílkovin.


4.226x
120 min

Postup přípravy

Cizrnu namočíme do dostatečného množství vody a necháme přes noc nabobtnat. Kroupy řádně propereme v horké vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.

Nabobtnalou cizrnu scedíme, propláchneme a uvaříme v nové studené vodě doměkka. Potom ji scedíme a necháme okapat.

Na másle orestujeme cibuli, přidáme vyprané okapané kroupy, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Ke konci vaření, přidáme do polévky nastrouhanou mrkev, okapanou cizrnu a česnek. Necháme ještě 10 minut povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Kroupovou polévku s cizrnou ozdobíme bylinkami a podáváme s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kroupová polévka s cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.