Kroupy na žampionech

Recept na kroupy se smetanovo-žampionovou omáčkou a kousky oliv. S ingrediencemi lze improvizovat podle toho, co máme doma.


4.04x
30 min

Postup přípravy

Do hrnce do studené vody dáme kroupy (asi 2x více vody než krup) a necháme vařit, než změknou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na měsíčky. Olivy nakrájíme na kousky.

Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a drobně osolíme, aby cibule pustila šťávu. Když cibule zežloutne, přidáme nakrájené žampiony a necháme společně dusit pod pokličkou, dokud nezměknou.

Následně zalijeme směs smetanou, zamícháme dohromady, po chvíli přidáme nakrájené olivy a znovu zamícháme. Já používám sójovou smetanu, protože nejím mléčné výrobky, ale určitě jde použít i normální smetana.

Po chvíli dušení pod pokličkou přidáme chilli či pepř nebo jiné koření podle chuti, omáčku zamícháme, vypneme sporák a necháme minutu vydechnout pod pokličkou. Mezitím se dovaří kroupy, ze kterých by se měla vyvařit všechna voda a měly by být připravené k servírování.

Kroupy na žampionech podáváme teplé, ale i když jídlo vychladne, je stále dobré. Za chladna lze zamíchat do pokrmu nakrájenou syrovou zeleninu (například ledový salát, okurku, petržel, rajčata) a vytvořit si tak salát s kroupami.
user-icon

autor Vjerka Em


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kroupy na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena