Krocan s pistáciemi

Sváteční krocan s nádivkou z masa a pistácií.


3.184x
160 min

Ingredience

4 lžíceolej
3 kgkrocan

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

nádivka

125 mlmléko
125 mlsmetana ke šlehání
500 gmleté vepřové maso
50 gmleté pistácie
250 gbílý chléb bez kůrky

Postup přípravy

Krocana očistíme, omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ho osolíme a okořeníme.

Chléb zalijeme mlékem a smetanou. Srdce a játra z krocana drobně pokrájíme a vmícháme do mletého masa spolu s vymačkaným chlebem. Směs dochutíme muškátovým oříškem a solí. Nakonec vmícháme mleté pistácie.

Touto nádivkou krocana naplníme, zašijeme, celého potřeme olejem, dáme na pekáč a pečeme asi 2,5 hodiny dozlatohněda. Během pečení jej často podléváme vypečenou šťávou.

Krocana s pistáciemi servírujeme například s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krocan s pistáciemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena