Krocan s pistáciemi

Sváteční krocan s nádivkou z masa a pistácií.


3.184x
160 min

Postup přípravy

Krocana očistíme, omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ho osolíme a okořeníme.

Chléb zalijeme mlékem a smetanou. Srdce a játra z krocana drobně pokrájíme a vmícháme do mletého masa spolu s vymačkaným chlebem. Směs dochutíme muškátovým oříškem a solí. Nakonec vmícháme mleté pistácie.

Touto nádivkou krocana naplníme, zašijeme, celého potřeme olejem, dáme na pekáč a pečeme asi 2,5 hodiny dozlatohněda. Během pečení jej často podléváme vypečenou šťávou.

Krocana s pistáciemi servírujeme například s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krocan s pistáciemi

Zpět na recept