Krocan pečený s olivami

Výborný krocan obalený slaninou a naplněný olivami. Přílohu můžete zvolit podle chuti, ale brambory budou nejlepší.


2.91108x
0

Postup přípravy

Menšího krocana zevnitř i zvenčí osolíme. Vnitřek naplníme olivami a krocana zašijeme. Krocaní prsa obložíme plátky slaniny nebo bůčku, ovážeme, spojíme nohy a vložíme do pekáče vymazaného máslem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krocana vložíme do nahřáté trouby a pečeme jej asi 3 hodiny. Podle potřeby můžeme teplotu ztlumit. Během pečení krocana přeléváme výpekem, případně vývarem. Pečeného krocana s olivami podáváme s brambory nebo bramborovým salátem s olejem a octem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krocan pečený s olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena