Krocan pečený s olivami

Výborný krocan obalený slaninou a naplněný olivami. Přílohu můžete zvolit podle chuti, ale brambory budou nejlepší.


2.91108x
0

Postup přípravy

Menšího krocana zevnitř i zvenčí osolíme. Vnitřek naplníme olivami a krocana zašijeme.

Krocaní prsa obložíme plátky slaniny nebo bůčku, ovážeme, spojíme nohy a vložíme do pekáče vymazaného máslem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Krocana vložíme do nahřáté trouby a pečeme jej asi 3 hodiny. Podle potřeby můžeme teplotu ztlumit. Během pečení krocana přeléváme výpekem, případně vývarem.

Pečeného krocana s olivami podáváme s brambory nebo bramborovým salátem s olejem a octem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krocan pečený s olivami

Zpět na recept