Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl,
pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme,
osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200
°C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme
krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky
whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme
termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí.
Dáme si další tři whisky.
Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlivě hlídáme. Občas se chopíme
flašky whisky a nalejeme si do řepy. Po další půlhodince se opatrně
vydáme k lince a krocanua prodočíme. Přitom dáuáme bacha, abyzmese
neupálili uo ty agrezivní dvéře vod trouby.
Si dalších pěét nebo zedm
fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kruvacana pečem další dři
hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li
to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforáku a úytáhnem troubu z krozana.
Dopřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen.
Zvvédnem tóo prokladýo ffóógla ze zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos.
Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk louznutí na zamaštťěnýým liionúlluélu.
Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna
nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!!
Trošku se prospíme. Príští den sníme krocana studeného s majonézou a s
aspirínem.
Nelekejte se! Toto je náš aprílový recept. Dobrou chuť a příjemnou zábavu při vaření.