Krkonošský hubník

Netradiční pokrm s chutí a vůní masa a hub. Najdete v něm pouze houby.


3.1487x
60 min
4×

Postup přípravy

Sušené houby povaříme v osolené vodě a scedíme. Cibuli a česnek očistíme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

Housky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísky. Housku zalijeme mlékem a necháme ji pořádně nasáknout. Přidáme uvařené a vychladlé houby. Vše smícháme s česnekem a cibulí. Směs důkladně promícháme, zalijeme rozmíchanými vejci a dochutíme solí a pepřem. Jestliže je směs příliš řídká, tak ji podle potřeby zahustíme strouhankou, lépe krupicí. Případně můžeme pro chuť přidat majoránku.

Pekáček si vytřeme sádlem nebo jiným tukem a naplníme ho houbovou směsí. Hubník budeme mít vláčnější, jestliže ještě navrch dáme ještě několik vloček sádla či másla. Takto připravený hubník vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský hubník

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.