Krkonošský houbovec

Recept na krkonošský houbový "nákyp" s uzeným masem.


2.91413x
45 min

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru, ale ten nevyléváme. Maso necháme trochu vychladit a nakrájíme jej na drobné kostičky.

Během vaření masa si uvaříme rýži. Do mléka vlijeme asi 150ml vývaru, podle chuti přisolíme, vsypeme propláchnutou rýži a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Tu necháme prochladnout.

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na másle je podusíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Česnek oloupeme a utřeme. Spolu se žloutky a houbami česnek vmícháme do prochadlé rýže.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do směsi. Směs rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě do vhodné zapékací nádoby, kterou jsme předtím vymastili máslem. V troubě zapečeme dozlatova.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský houbovec

Zpět na recept