Krkonošský houbovec

Recept na krkonošský houbový "nákyp" s uzeným masem.


2.91413x
45 min

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru, ale ten nevyléváme. Maso necháme trochu vychladit a nakrájíme jej na drobné kostičky. Během vaření masa si uvaříme rýži. Do mléka vlijeme asi 150ml vývaru, podle chuti přisolíme, vsypeme propláchnutou rýži a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Tu necháme prochladnout. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na másle je podusíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Česnek oloupeme a utřeme. Spolu se žloutky a houbami česnek vmícháme do prochadlé rýže. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do směsi. Směs rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě do vhodné zapékací nádoby, kterou jsme předtím vymastili máslem. V troubě zapečeme dozlatova.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský houbovec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena