Krevety Enchiladas


3.01005x
90 min

Ingredience

6 lžicolej
sůl
4 lžícemáslo
5 ksrajčata
1 kscibule
150 mlkečup
2 lžičkyoregáno
pepř
2 lžícehladká mouka
2 kszelená paprika
200 mlstudená voda
100 mlhorká voda
500 guvařené krevety
12 kskukuřičná tortilla
čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy

Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm opečeme cibuli a papriku, až cibule zesklovatí. Přidáme kečup, rajčata, sůl, pepř a studenou vodu, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, příkon zmírníme na střední a dusíme 30 minut. V mixéru rozmixujeme zbytek másla, mouku, horkou vodu a polovinu připravené omáčky. Vzniklou kaši přidáme ke zbytku omáčky a vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Krevety smícháme s 200 ml omáčky a necháme chvíli marinovat. Ve velké pánvi rozpálíme olej a v něm na několik vteřin namočíme tortily. Hned je vyndáme a usušíme papírovým ubrouskem. Usušené tortily namočíme do omáčky, naplníme krevetovou směsí, srolujeme a přitlačíme konce tak, aby tortily dobře držely pohromadě a směs z nich nevytékala. Naplněné tortily opatrně položíme do zapékací misky, navrch nalijeme omáčku a zapečeme v troubě při 250°C asi 15 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krevety Enchiladas

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.