Kuřecí maso dostane jinou chuť, pokud k němu podáme jako přílohu tuto rýži. Nejvhodnější je uzené maso.
sůl | |
3 ks | vejce |
400 g | rýže |
70 g | krevety |
3 lžíce | olivový olej |
mletý bílý pepř | |
1 lžička | kari koření |
1 svazek | jarní cibulka |
Rýži uvaříme podle návodu. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi. Vejce rozklepneme, rozšleháme a na pánvi z něj uděláme omeletu. Hotovou ji pak roztrháme nebo nakrájíme na větší kusy.
Cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Na zbylém oleji ji orestujeme a přidáme kari koření. Nakonec vmícháme krevety a jen je prohřejeme.
Uvařenou rýži smícháme s kousky omelety, cibulí a podle chuti ji osolíme a opepříme. Podáváme s vhodným hlavním chodem. Podle chuti můžeme přidat sekanou pažitku.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena