Křenová pomazánka 1

Křenová pomazánka se specifickou příchutí.


3.198x
25 min

Postup přípravy

Rohlíky (veku) rozkrájíme na kolečka (plátky), oškrábaný křen nastrouháme na jemném struhadle. Žervé nebo lučinu dobře promícháme s mlékem, vmícháme nastrouhaný křen a mažeme na připravená kolečka rohlíku. Navrch dáme kousek oloupaného pomeranče, kapie, petrželky, které připíchneme k rohlíkové jednohubce párátkem (ozdobnými meči, šavličkami apod.).

Pokud jsme připravili plátky veky, namažeme je pomazánkou, zdobíme obdobně jako jednohubky a sypeme oříšky. Párátkem již neupevňujeme. Křenové jednohubky nebo křenové chlebíčky jsou chuťově pikantnější a hodí se pro každou, i slavnostnější příležitost. Zapíjíme je vínem i pivem.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenová pomazánka 1

Zpět na recept