Křenová játra

Pikantní játra se zeleninou.


3.812x
45 min

Ingredience

1 kspaprika
1 lžícesolamyl
2 kscibule
2 ksjablko
300 mlvoda
1 kspórek
olej na smažení
500 gdrůbeží játra
2 lžičkysojová omáčka sladká
čerstvý křen na ozdobu
2 lžičkysterilovaný křen

podle chuti

sůl
pepř

marináda

3 lžícesojová omáčka sladká
3 lžícesterilovaný křen

Postup přípravy

Drůbeží játra omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na větší kousky. V misce smícháme s křenem a sojovou omáčkou a necháme nejlépe 24 hodin marinovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Pórek omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme naložená játra a dusíme do poloměkka. Potom podlijeme vodou, přidáme křen, sojovou omáčku, zeleninu s jablkem, podle chuti osolíme a opepříme a dusíme do měkka. Zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Podáváme s rýží a rajčatovým salátem. Pro milovníky křenu doporučuji na talíři mírně posypat čerstvým strouhaným křenem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenová játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena