Kremrole

Sladké kremrole ke kávě.


4.4131x
75 min
13×

Postup přípravy

Nejprve prosejeme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Je lepší ho mít v ledničce, lépe se strouhá. Přidáme žloutek, ocet a ledovou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Po 2 hodinách těsto rozválíme na plát a nakrájíme na zhruba 2 cm proužky. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi 15 - 20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky. Studené kremrole plníme sněhem z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru. Kremrole se nemusí hned plnit, můžeme je dát i zamrazit a plnit je až po čase. Do mrazáku je můžeme dát i plněné. Z jedné dávky jsem udělala asi 20 kremrolí. Náplň je psaná na jednu dávku, ale já jsem s ní naplnila skoro 40 kremrolí.
user-icon

autor skvrnda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kremrole

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena