Kremrole s mascarpone

Recept na vynikající kremrole, které připravíte za pár minut.


4.712x
45 min
1×

Ingredience

těsto

100 gmáslo
2 ksžloutek
7 lžicmléko
1 balenívanilkový cukr
270 ghladká mouka
20 gčerstvé droždí

krém

2 lžícecukr moučka
250 gmascarpone
250 mlsmetana ke šlehání 33%

podle potřeby

cukr moučka

Postup přípravy

Nejprve si do mísy odvážíme mouku a roztopíme máslo jen tak, aby bylo vlažné. Nachystáme si také žloutky a vanilkový cukr, případně vanilkový extrakt. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí se lžičkou cukru, avšak nenecháváme kynout. Rozmíchané droždí ihned přemístíme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Promícháme, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a spojíme v hladké těsto.  V tuto chvíli si dáme rozehřát troubu na 180 °C. Těsto ihned rozválíme na tenký plát cca 2 mm. Krájíme na pruhy široké 2 cm a dlouhé cca 25 cm. Pruhy těsta namotáváme na kovové trubičky. Vždy překryjeme malou část předchozí otočky tak, aby se po upečení spojily a vytvořily tvar kremrole. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem, spojem dolů. Připravené pruhy těsta namotány na kovových trubičkách potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 – 15 minut na 180 °C, až jsou dozlatova. Chvíli po upečení sundáme kovové trubičky. Ruce chráníme chňapkou či utěrkou.  Nakonec připravíme krém. V misce nejprve minutu šleháme smetanu ke šlehání, poté přidáme mascarpone s moučkovým cukrem a šleháme jen do té doby, než se hmota sjednotí a začnou se při vytahování šlehacích metel dělat na krému špičky. Tímto lehkým krémem naplníme cukrářským sáčkem kremrole z obou stran.  Hotové kremrole ještě posypeme přes sítko moučkovým cukrem a servírujeme ke kávě jako zákusek.


Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem


Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.


Tip


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kremrole s mascarpone

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká