Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou

Recept na rychlé nadýchané kremrole s úžasnou chutí.


3.410x
60 min

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto.

Na pomoučeném válu z těsta ihned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Kremrolky poklademe na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.

Po upečení kremrolky ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce. Syrové těsto, se kterým zrovna nepracujeme, je potřeba uložit zabalené ve fólii do lednice, aby nekynulo. Kremrolky musí kynout až v troubě.

Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme do tuha. Jahodovou šlehačku přisladíme podle chuti.

Ochucenou jahodovou šlehačkou naplníme trubičky (kremrolky) a na závěr je pocukrujeme.

Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou podáváme jako sladké pohoštění.
user-icon

autor Dáša K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou

Zpět na recept