Krémový cheesecake

Vyzkoušejte recept na nízkotučnou verzi oblíbeného cheesecaku. Tento moučník je u nás absolutní jedničkou.


4.47x
45 min

Postup přípravy

V míse zpracujeme těsto z polohrubé mouky, tuku na pečení, kypřícího prášku na pečení, cukru moučka a vejce. Hněteme, dokud není těsto hladké.

Těstem vyložíme formu plum cake (lépe to jde za použití pytlíku na ruce) a to tak, aby těsto bylo tenké a až po kraj formy. Na náplň spojíme za pomoci mixéru v míse tvaroh, vejce, půl pytlíku vanilkového pudinku, cukr moučka a olej.

Moučník můžeme obměňovat různými přísadami jako je nastrouhaná citronová kůra, mandle, skořicový cukr a jiné. Já používám místo cukru moučka také hroznový cukr.

Cheesecake pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Krémový cheesecake podáváme jako moučník k šálku kávy nebo čaje. Ideální jako sladká tečka po dobrém jídle.
user-icon

autor Ellie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémový cheesecake

Zpět na recept