Krémové gazpacho

Recept na jednoduchou, velmi osvěžující studenou polévku, která chutná zejména v horkých letních dnech.


4.628x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžíceolivový olej
50 mlsuché bílé víno
200 mlsmetana na vaření
400 gbílá paprika
6 plátkůbílý toastový chléb
250 gpolní okurka
200 gbílá šťavnatá cibule
500 gdužnaté rajče

Postup přípravy

Toastový chléb zbavíme kůrek. Střídku rozdrobíme do misky a zalijeme smetanou. Kůrky nakrájíme na kostky a osmažíme na olivovém oleji dozlatova. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme středu a nakrájíme na jemné kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Do vyšší mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata, papriky a okurku. Osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Nyní do mísy přidáme chleba se smetanou a přilijeme půl deci bílého vína. Vše opět rychle promixujeme a necháme dobře vychladit v lednici. Podle potřeby krémové gazpacho dosolíme a připepříme. Krémové gazpacho podáváme studené s osmaženou houskou. Další možnou vložkou do polévky je zelenina, tedy rajče, paprika, cibulka a okurka, vše nakrájíme nadrobno.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémové gazpacho

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena