Pomazánka vhodná na jakékoliv pečivo. Na to, jak je jednoduchá, chutná moc dobře.
Hodnocení
4.0
/ 5 (20x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Šafrán1 špetka
Zakysaná smetana3 lžíce
Vejce natvrdo8 ks
Pomazánkové máslo bez příchuti1 kelímek
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme na malé kousky.
Žloutky dáme misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme celé pomazánkové máslo a zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme šafrán. Nakonec vmícháme bílky.
Krémovou vaječnou pomazánku necháme vychladit a potom mažeme na bílé i tmavé pečivo. Klidně i na jednohubky či obložené chlebíčky.
Dobry den,
moc se povedla a prave ji bastim, je jednoducha na pripravu.
diky za recept
Václav
vaječná pomazánka
muj zpusob vajíčkové ňamky je cca 6 uvařených vajec 250g perličky nebo lepšího margarínu a hořtice kremžská nejlepe v mikrovlně na 10-15 sekund v misce změkčím kostku margarinu posypu podravkou naházim do ni 6vajec a ručnim mixerem rozšleham a motom jen dochutim hořticí !! dobré mlsání na chleba .FERRY- LIBEREC
reci
strouhání
Recept vypadá dobře, hned jej vyzkouším. Ale proč ta vejce tak "složitě" sekat a zvlášť bílky a žloutky? Já je prostě celá nastrouhám na jemném struhadle, jde to rychle a výsledek je perfektní!