Vaření.czReceptyKrémová rybízová bublanina

Krémová rybízová bublanina

Recept na šťavnatý moučník s rybízem.


2.8497x
90 min

Ingredience

1 špetkasůl
6 ksvejce
180 gmáslo
200 mlsmetana
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gmandle
210 gcukr krupice
500 grybíz
1 balíčekvanilkový cukr
350 gpolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky. Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně. Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech. Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme. Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut. Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémová rybízová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena