Krémová rybízová bublanina

Recept na šťavnatý moučník s rybízem.


2.8497x
90 min

Ingredience

1 špetkasůl
6 ksvejce
180 gmáslo
200 mlsmetana
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gmandle
210 gcukr krupice
500 grybíz
1 balíčekvanilkový cukr
350 gpolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky.

Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně.

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech.

Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme.

Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut.

Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová rybízová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká