Skvělá krémová polévka z červené řepy. Recept je jednoduchý.
2 lžíce | máslo |
2 kostky | žervé |
1 l | zeleninový vývar |
2 ks | jarní cibulka |
5 ks | červená řepa |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
červený vinný ocet | |
mletý barevný pepř |
Červenou řepu (středně velké kusy) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme cibulku a osmažíme. Přidáme řepu a také 1 - 2 minuty restujeme. Řepu osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka (cca 30 minut). Na závěr přidáme žervé bez příchuti, necháme projít varem a odstavíme. Polévku z červené řepy tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a vinným octem. Krémovou polévku z červené řepy podáváme horkou. Můžeme doplnit krutonky, případně jen dozdobit podle vlastní fantazie - kousky povařené řepy a bylinkou.
Typické biopotraviny - červená řepa
Všichni ji známe jako nakládanou přílohu. Pojďme se na řepu podívat trochu více zblízka a připravit z ní některý z chutných pokrmů.
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..