Krémová polévka z červené řepy

Skvělá krémová polévka z červené řepy. Recept je jednoduchý.


4.634x
60 min
2×

Postup přípravy

Červenou řepu (středně velké kusy) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme cibulku a osmažíme. Přidáme řepu a také 1 - 2 minuty restujeme. Řepu osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka (cca 30 minut). Na závěr přidáme žervé bez příchuti, necháme projít varem a odstavíme. Polévku z červené řepy tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a vinným octem. Krémovou polévku z červené řepy podáváme horkou. Můžeme doplnit krutonky, případně jen dozdobit podle vlastní fantazie - kousky povařené řepy a bylinkou.


Typické biopotraviny - červená řepa


Všichni ji známe jako nakládanou přílohu. Pojďme se na řepu podívat trochu více zblízka a připravit z ní některý z chutných pokrmů.


Typické


Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny


Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!


Videorecept:

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z červené řepy

Zpět na recept