Vynikající krémová polévka z čerstvých kukuřičných klasů a cibule.
Hodnocení
4.5
/ 5 (198x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Cibule6 ks
Olivový olej2 lžíce
Mletý bílý pepř
Muškátový oříšek
Zeleninový vývar1 l
Smetana ke šlehání6 lžic
Kukuřičný klas6 ks
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
V hrnci rozpálíme olej a kolečka cibule v něm pomalu restujeme než začne zlátnout.
Pak přilijeme vývar asi 10 - 15 minut cibuli dusíme.
Mezitím z kukuřičných klasů ostrým nožem okrájíme kukuřičná zrna. Přidáme je k cibuli.
Vše zprudka přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a polévku přikryjeme poklicí a dusíme, než kukuřice změkne.
Pak polévku stáhneme, necháme trochu vychladnout, přelijeme do mixéru a rozmixujeme vše dohladka.
Hrnec opláchneme, přelijeme do něj krém, přidáme šlehačku, podle chuti do polévky nastrouháme muškátový oříšek a polévku osolíme a opepříme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu a můžeme podávat.
Hotovou kukuřičnou polévku servírujeme teplou a zdobíme petrželkou nebo kousky kukuřice. Můžeme ji posypat sýrem.