Kukuřičná polévka s rýží

Recept na lehkou kukuřičnou polévku, která vás donutí sníst nejprve hlavní ingredienci.


4.69x
120 min

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme asi dva litry vody, osolíme, vložíme alespoň čtyři kukuřičné klasy a dáme vařit. Můžeme klidně vložit i osm klasů, tedy podle velikosti hrnce a rodiny. Kukuřičné klasy vaříme asi hodinu a půl podle toho, jak jsou klasy vyzrálé. Průběžně zkoušíme vidličkou, jestli lze zrna lehce oddělit od klasu a pokud jsou zrna měkká k jídlu.

Poté kukuřičné klasy vyjmeme a můžeme podávat jako hlavní chod. Nejčastěji se klasy jí samotné jen posypané solí a případně potřené lehce máslem.

Do vody, ve které se vařila kukuřice, vložíme jednu či dvě cibule a necháme asi 20 minut vařit. Poté vsypeme hrstku rýže a necháme asi 10 minut vařit. Do hrnku si připravíme dvě syrová vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Následně vlijeme do vařící polévky, rychle rozšleháme a necháme ještě pár minut vařit.

Kukuřičnou polévku s rýží ihned podáváme.
user-icon

autor Mik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kukuřičná polévka s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká