Recept, na který zužitkujeme nadbytek bílé cibule. Polévka není složitá na přípravu ani na suroviny.
1 kg | cibule |
2-3 ks | brambory |
smetana ke šlehání (33%) | |
balzamikový ocet | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
olej | |
tymián | |
majoránka | |
zeleninový vývar |
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na oleji ji pozvolna restujeme až dohněda. Přidáme na kostky nakrájené brambory, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do změknutí brambor. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme
Cibulačku zjemníme smetanou. Dochutíme octem, tymiánem a majoránkou. Podle potřeby ještě dosolíme. A můžeme podávat. Krémovou cibulačku zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami, můžeme doplnit o krutony.
Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem
Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.
Videorecept: Domácí utopenci s pořádnou dávkou cibule a kysaného zelí
Špekáčky, kysané zelí a cibule - to je základ receptu na nejlepší domácí utopence, které k pivu nemají chybu. Naučte se je podle jednoduchého videonávodu i vy.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena