Křehký korpus

Toto křehké těsto je skvělým podkladem pro tvarohové, jogurtové nebo šlehačkové dorty.


3.060x
45 min

Postup přípravy

Množství ingrediencí se liší podle požadované šířky korpusu. Množství pro tenký korpus najdete jako těsto, středně vysoký korpus jako těsto 1 a vysoký korpus jako těsto 2. Recept je na 1dortovou formu o průměru 26 cm (12 porcí).

Piškoty, případně i sušenky, rozdrobíme nebo rozdrtíme pomocí válečku na nudle. Máslo rozpustíme a přidáme do drcených piškotů. Zpracujeme těsto.

Vzniklou hmotu namačkáme do dortové formy a necháme 30 minut tuhnout. Potom vyjmeme korpus z formy na dortovou mísu.

Můžeme použít různé druhy sušenek a tím libovolně zvolit chuť těsta. Toto křehké těsto je skvělým podkladem pro tvarohové, jogurtové nebo šlehačkové dorty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký korpus

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.