Křehké reveňové řezy

I když je reveň zelenina, pečeme z ní výtečné sladké moučníky, jeden je právě tento


3.0133x
60 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
80 gtuk
1 balíčekprášek do pečiva
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
125 ghladká mouka
125 gpolohrubá mouka
200 gvařené brambory
400 greveň

na potření

1 ksbílek

Postup přípravy

Brambory a tuk nastrouháme, s cukrem, moukami, vejcem, špetkou soli, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem zaděláme do hladkého těsta. Přibližně hodinu necháme odpočinout.

Rebarboru očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky a pocukrujeme.

Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního vyválíme tenkou placku a opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe sladkou revení a přiklopíme druhou plackou. Potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké reveňové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena