Křehké reveňové řezy

I když je reveň zelenina, pečeme z ní výtečné sladké moučníky, jeden je právě tento


3.0133x
60 min

Postup přípravy

Brambory a tuk nastrouháme, s cukrem, moukami, vejcem, špetkou soli, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem zaděláme do hladkého těsta. Přibližně hodinu necháme odpočinout.

Rebarboru očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky a pocukrujeme.

Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního vyválíme tenkou placku a opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe sladkou revení a přiklopíme druhou plackou. Potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké reveňové řezy

Zpět na recept