Vaření.czReceptyKřehká jogurtová bublanina

Křehká jogurtová bublanina

Spojení jahod a křehkého moučníku pro odpolední pohodu u kávy.


4.369x
45 min
15×

Ingredience

1 ksvejce
50 gmáslo
1 balíčekprášek do pečiva
400 gjahody
200 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
350 gpolohrubá mouka
2 lžícerum (jahodový likér)
1 kelímekbílý jogurt (200 g)

na obalení

hrubá mouka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

na ozdobu

mletý cukr

Postup přípravy

Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem. Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto. Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat. těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C. Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehká jogurtová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena