Křehká jogurtová bublanina

Spojení jahod a křehkého moučníku pro odpolední pohodu u kávy.


4.369x
45 min
15×

Postup přípravy

Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem.

Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto.

Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat.

těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce.

Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C.

Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehká jogurtová bublanina

Zpět na recept