2 ks | vejce | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
5 lžic | cukr krupice | |
10 lžic | zakysaná smetana | |
15-20 lžic | polohrubá mouka | |
5 lžic | olej (máslo, tuk) | |
kompotované višně (jahody, reveň) | ||
hrubá mouka na prosypání ovoce | ||
strouhanka na vysypání |
Z mouky, cukru, vajec, oleje, prášku do pečiva a zakysané smetany umícháme hladké těsto. Formu nebo pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou. Ovoce scedíme a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, ovoce lehce prosypeme hrubou moukou (aby neklesalo ke dnu) a rozložíme na něj ovoce.
Moučník pečeme v troubě asi 35 - 40 minut.
Upečenou bublaninu sypeme moučkovým cukrem.
Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena