Křecí prsa s chřestem

Recept na velmi jemnou kuřecí pochoutku, na čínský způsob. Toto množství připravuji pro dva jedlíky a nikdy nezbude.


2.680x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájí na malé stejnoměrné kousky. Chřest nakrájíme na 2-3cm dlouhé dílky. Nálev použijeme do zálivky.

Nakrájené maso smícháme s vejcem, škrobovou moučkou, ochutíme glutasolem a zázvorem.

Příprava zálivky:
Nálev z chřestu smícháme s vývarem, přidáme víno a sojovou omáčku.

Na horký olej vložíme kuřecí maso a za stálého míchání restujeme asi 2 - 3 minuty. Přidáme chřest. Prohřejeme a přelijeme zálivkou. Lehce promícháváme dokud omáčka nezhoustne. Podle potřeby dochutíme glutasolem nebo solí.

Kuřecí prsa s chřestem podáváme s rýží a zdobíme zelenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křecí prsa s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská