Králík se slaninou na víně

Králík naporcovaný, prošpikovaný slaninou a potřený sardelovou pastou. Chuť je výjimečná a tímto děkuji mému tátovi, který tento recept vymyslel.


4.97x
45 min

Postup přípravy

Králíka očistíme, naporcujeme a prošpikujeme anglickou slaninou nebo uzeným. Potřeme sardelovou pastou, trochu podlijeme vodou, červeným vínem (nejlepší je Frankovka). Poklademe zbylou slaninou a pečeme.

Během pečení králičí maso otáčíme a podléváme. Vytvoříme výpek, pečínka bude mít kůrčičku a přidané přísady se vsáknou do masa. Upečené maso vyndáme a výpek zředíme červeným vínem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Takto připraveného králíka se slaninou na víně podáváme s přílohou podle chuti.

Hustota a podíl alkoholu je na konzumentech. Nemůžu jinak než doporučit.
user-icon

autor Aliena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík se slaninou na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena