Králík se slaninou na víně

Králík naporcovaný, prošpikovaný slaninou a potřený sardelovou pastou. Chuť je výjimečná a tímto děkuji mému tátovi, který tento recept vymyslel.


4.97x
45 min

Postup přípravy

Králíka očistíme, naporcujeme a prošpikujeme anglickou slaninou nebo uzeným. Potřeme sardelovou pastou, trochu podlijeme vodou, červeným vínem (nejlepší je Frankovka). Poklademe zbylou slaninou a pečeme.

Během pečení králičí maso otáčíme a podléváme. Vytvoříme výpek, pečínka bude mít kůrčičku a přidané přísady se vsáknou do masa. Upečené maso vyndáme a výpek zředíme červeným vínem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Takto připraveného králíka se slaninou na víně podáváme s přílohou podle chuti.

Hustota a podíl alkoholu je na konzumentech. Nemůžu jinak než doporučit.
user-icon

autor Aliena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík se slaninou na víně

Zpět na recept