Králík na rozmarýně

Rozmarýnová králičí pochoutka na smetaně a víně. Recept na to, jak snadno lze upravit králičí stehna.


2.91066x
60 min

Postup přípravy

Králičí stehna podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olej a stehna opečeme ze všech stran dozlatova. Zatím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půl kolečka. Opečená stehna vyndáme a do výpeku přidáme máslo, cibuli, koření a vše krátce orestujeme dozlatova. Přilijeme víno a část vývaru. Do omáčky vložíme maso, pekáč nebo hrnec vložíme do trouby a maso pečeme do měkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme v teple. Šťávu vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou, opět krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Řádně rozšleháme metličkou a provaříme. Zalijeme smetanou, propasírujeme a dochutíme solí a pepřem. Králík na rozmarýně podáváme s restovanými brambory a stehna přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík na rozmarýně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena