Králík na rozmarýně

Rozmarýnová králičí pochoutka na smetaně a víně. Recept na to, jak snadno lze upravit králičí stehna.


2.91066x
60 min

Postup přípravy

Králičí stehna podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme.

V hrnci do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olej a stehna opečeme ze všech stran dozlatova.

Zatím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půl kolečka. Opečená stehna vyndáme a do výpeku přidáme máslo, cibuli, koření a vše krátce orestujeme dozlatova. Přilijeme víno a část vývaru. Do omáčky vložíme maso, pekáč nebo hrnec vložíme do trouby a maso pečeme do měkka.

Měkké maso vyjmeme a uložíme v teple. Šťávu vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou, opět krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Řádně rozšleháme metličkou a provaříme. Zalijeme smetanou, propasírujeme a dochutíme solí a pepřem.

Králík na rozmarýně podáváme s restovanými brambory a stehna přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na rozmarýně

Zpět na recept