Králičí karbanátky

Staročeský recept na pokrm z králičího masa.


3.0100x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
olej na smažení

těstíčko

2 ksvejce
1 kscibule
2 ksrohlík
bílé víno
citronová kůra
mletý bílý pepř
3 lžícehrubá mouka
250 guzený bůček
mletý zázvor
2 hrstěsušené houby
1 kskráličí předek
1 kskráličí játra
1 kskráličí srdce
1 kskráličí plíce

na obalení

strouhanka

Postup přípravy

Králičí předek, plíce, srdíčko a uzený bůček uvaříme doměkka. Sušené houby přelijeme vroucí vodou a uvaříme je doměkka. Měkké houby nasekáme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme je do vína.

Měkké uvařené maso umeleme spolu se syrovými játry, vymačkanými rohlíky a uvařenými sušenými houbami. Přidáme česnek, koření, citronovou kůru, vejce, sůl a zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit karbanátky.

Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Králičí karbanátky podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena