Rychlé a chutné jídlo z králičích stehen a spousty zeleniny. Na čínu nemusíme použít pouze králičí maso, stejně dobré je to i s kuřecím nebo krůtím masem.
Hodnocení
4.7
/ 5 (18x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Hrášek
Česnek1 stroužek
Sůl
Cibule1 ks
Pórek
Mrkev
Kukuřice
Sójová omáčka
Provensálské koření
Mletý černý pepř
Fazolové lusky
Podle potřeby
Olivový olej
Ostatní
Králičí stehno2 ks
Postup přípravy
Vykostíme si králičí stehna a nakrájíme je na malé kousky.
Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Pořádně promícháme a misku přiklopíme. Dáme do lednice a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Maso dáme na rozpálenou pánev, nemusíme už na ni dávat olej, jelikož v něm už máme naložené maso.
A podusíme pár minutek pod pokličkou.
Přidáme na jemno nakrájenou cibuli (nebo půl cibule), záleží na naší chuti.
Přidáme i česnek pokrájený na malé kousky, případně můžeme ještě přisypat trochu provensálského koření, orestujeme a opět přiklopíme pokličkou.
Až bude maso měkké, přidáme zeleninu - pokrájené fazolové lusky, pórek nakrájený na kolečka, kukuřici, mrkev na malé kousky, hrášek (podle toho, co máme rádi).
Orestujeme spolu s masem, případně dosolíme, opepříme.
Kdo má rád, může připadně i trochu sójové omáčky, worchesteru, ale i nějakou pálivou omáčku.