Krájecí poleva

čokoláda


5.07x
15 min
2×

Ingredience

poleva

1 lžícemáslo
6 lžicvoda
200 gčokoláda na vaření
3 lžíce30% smetana

Postup přípravy

Čokoládu na vaření nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci.

Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%. Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout.

Práce s krájecí polevou


Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30 stupňů, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu. Bude mít tu správnou konzistenci na rozvážné roztírání polevy po dortu i na bocích. Na roztírání krájecí polevy použijeme dlouhý nůž nebo paletku.
user-icon

autor wextra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krájecí poleva

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.