Kozí brada

Recept na hutnou polévku.


4.722x
75 min
2×

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

20 gmáslo
120 gbrambory
1.5 dlsmetana
1 lvoda
40 ghladká mouka
150 ganglická slanina
200 ghlávkové zelí

Postup přípravy

Hlávkové zelí nebo kapustu očistíme, omyjeme, odstraníme košťál a nakrájíme na větší kusy v podobě prodloužených trojúhelníků. Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kostky. Brambory dáme vařit společně se zelím nebo kapustou do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory a zelí uvařené, promícháme dobře smetanu s moukou a vlijeme do polévky. Polévku kozí bradu ochutíme pepřem, octem a krátce povaříme. Mezitím rozpustíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme čerstvé máslo. Polévku kozí bradu podáváme s čerstvým pečivem. Kozí brada je nejlepší teplá.
user-icon

autor Janiana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kozí brada

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena