Očištěné houby nakrájíme, cibuli nasekáme nadrobno. Maso spojíme s namočenou houskou. Sušené houby zalijeme 1/2 litrem vařící vody, přikryjeme a necháme 15 minut stát.
Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Vychladlé přidáme k masu, přidáme lžíci kopru a lžíci pažitky, vajíčka, osolíme a pokud je třeba, přidáme strouhanku.
Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky, obalíme je v mouce a zvolna opečeme na oleji.
Příprava omáčky: Na jiné pánvi orestujeme půl nakrájené cibule, přidáme namočené sušené houby i s vodou, houbový prášek a dusíme 10 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k houbám. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a na velmi mírném ohni ještě 10-15 minut dusíme.
Kozácké karbanátky podáváme s pohankovou kaší.