Kousky jater ve sladkokyselé omáčce

Vyzkoušejte další z mnoha chutných receptů čínské kuchyně.


3.0115x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme játra, abychom získali masový vývar. Játra nijak před vařením neochucujeme. Ani když se vaří.

Uvařená játra nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži.

Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže.

Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku.Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí.

Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky uvařeného masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vidličkou. Maso usmažíme dorůžova.

Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými játrovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.
user-icon

autor Deniska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kousky jater ve sladkokyselé omáčce

Zpět na recept