Jak připravit zeleninu na polévku a pod maso, aby byla rychle k dispozici? Nakrájíme si ji dopředu a zamrazíme po dávkách. Bude tak kdykoli po ruce k okamžitému použití.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Mrkev (větší)2 ks
Větší petržel2 ks
Celer1 ks
Postup přípravy
Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
Zeleninu promícháme a dáme do mikrotenových sáčků nebo krabiček. Vymačkáme případný vzduch a uložíme v mrazáku.
Zeleninu do mražáku dáváme syrovou. V mražáku nakřehna a pak je uvařená šup-šup.
tichule007
Zelenina
Já také již léta kořenovou zeleninu mrazím, buď jen mrkev, celer a petržel, to na svíčkovou, potom s přidáním pórku a ještě s přidáním paprikového lusku, to mně poradila kamarádka a je to vynikající, má to šmrnc, hodí se i do polévek, slyšel někdo z Vás, že by se tato zelenina měla nejdříve spařit a potom do mrazáku? Já bych to rozhodně nedělala, aby se neničily vitamíny(enzymy) ?
Kamilka
Děláme to podobně, jen nestouháme, ale krájíme na kráječi na drobné kostičky.
pepi
zelenina
takto pripravuji a mrazim zeleninu už leta je vynikajici a šetři čas,