Kořeněný uzený jazyk

Vyzkoušejte recept na přípravu uzeného hovězího jazyka s chutí koriandru a pepře. Teplou chuťovku uvítáme třeba při posezení s přáteli.


4.312x
160 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 ksbobkový list
10 kuličeknové koření
15-20 kuličekcelý černý pepř
1 ksuzený hovězí jazyk

podle potřeby

olej

na obalení

15 gdrcený koriandr
15 gdrcený černý pepř

Postup přípravy

Uzený hovězí jazyk omyjeme a vložíme do studené vody s cibulí a česnekem. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme téměř doměkka. Poté ještě horký jazyk ponoříme do studené vody a kůži sloupneme.

Teplý oloupaný jazyk potřeme olejem a obalíme v drcené směsi koriandru s černým pepřem a pevně zabalíme do folie. Takto připravený uzený jazyk necháme do druhého dne rozležet. Pak jazyk zbavíme obalu, vložíme na pařák do papiňáku a ještě asi 10 - 15 minut dovaříme doměkka. Měkký jazyk odložíme na mřížku a necháme krátce zchladnout.

Takto připravený ochucený jazyk nakrájíme na velmi tenké plátky a můžeme servírovat do sendvičů s okurkami a hořčicí nebo s nejrůznějšími dipy jako chuťovku. Pokrm výborně chutná teplý, ale i za studena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněný uzený jazyk

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena