Vaření.czReceptyKořeněné kuřecí plátky na smetaně

Kořeněné kuřecí plátky na smetaně

Nechte se nalákat na křehké a voňavé kuřecí plátky se smetanovou omáčkou.


3.937x
45 min

Ingredience

1 lžícekečup
250 mlsmetana ke šlehání
4-6 plátkůkuřecí prsní řízek

marináda

2 stroužkyčesnek
100 mlolej
sůl
0.3 lžičkytymián
1 lžícekečup
0.5 lžičkyzázvor
3 lístkyšalvěj
1 ksbobkový list
0.5 lžičkymletá červená paprika
8 kuličekčervený pepř
0.3 lžičkymletý rozmarýn

na ozdobu

zelenina

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí plátky zlehka naklepeme a naložíme do marinády. Příprava marinády: 1 bobkový list rozlámeme na kousky a pak s kuličkami červeného pepře a lístky sušené šalvěje rozdrtíme v hmoždíři. Přesypeme do misky, přidáme ? lžičky mletého zázvoru,asi ? lžičky červené papriky, špetku tymiánu a mletého rozmarýnu, trochu soli. Zalijeme olejem (100 - 150 ml), přidáme lžíci kečupu, prolisovaný česnek a důkladně promícháme. Marinádou důkladně potřeme z obou stran plátky masa a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň hodinu. Marinované plátky zprudka usmažíme po obou stranách. Pokud nám zbyla v misce marináda, přilijeme ji pod maso. V malém množství vody ještě rozmícháme lžíci kečupu a maso podlijeme. Za mírného ohřívání necháme část vody vysmažit, když kečup začne pod masem houstnout, přilijeme do pánve i smetanu a jen krátce necháme projít varem. Podle chuti přisolíme. Kořeněné kuřecí plátky na smetaně podáváme s upečenými brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kořeněné kuřecí plátky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena